Doi pugilişti ieşeni demolează ierarhiile naţionale!

box2020 csm iasi

Târzoman şi Lătescu sunt campioni naţionali şi merg la Europene!

Boxul ieşean revine în forţă în actualitate după cele două competiţii desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute la Giurgiu. Mai întâi a fost încheiat Campionatul Naţional pentru tineret (limita maximă de vârstă 18 ani), suspendat în primăvară de teama infectării cu noul coronavirus.

Concursul ajunsese atunci în faza semifinalelor, acolo unde şi-a câştigat dreptul să fie prezent şi ieşeanul Eusebiu Târzoman (17 ani, categoria de greutate 56 kilograme), pregătit la ACS Valea Lupului de antrenorul Ion Băetu.

El va reprezenta România la Campionatele Europene pentru tineret, programate în noiembrie, în Muntenegru.

Tot la Giurgiu s-a desfăşurat şi Campionatul Naţional Under 22, competiţie care dă posibilitatea tinerilor sportivi (la box sunt seniori încă din anul în care împlinesc 19 ani) să aleagă dacă fac sau nu pasul direct la seniori. Mare favorit al categoriei de greutate +91 kilograme a fost Ştefan Lătescu, pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iaşi.

Aflat abia în primul an de seniorat, el se gândeşte la calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar până atunci va reprezenta România la Campionatul European Under 22, programat în decembrie, în Italia.

Citeste tot articolul pe: www.ziarulevenimentul.ro